HÄLYTYSOSASTO

Vapaaehtoispalokuntia on Suomessa tällä hetkellä liki 1.000 kpl. Joukkoon kuuluu 571 sopimuspalokuntaa, 148 puolivakinaista palokuntaa ja 240 tehdas-, laitos- ja sotilaspalokuntaa. Koulutettuja sammutusmiehiä näissä palokunnissa on yhteensä 23 400. Vapaaehtoispalokunnat turvaavat suomalaisten arkea. Ne ovat keskeinen osa yhteiskuntamme pelastusjärjestelmää.

Vapaaehtoispalokunnat ovat mukana onnettumuuksien ehkäisyssä, sammutustöissä, pelastustehtävissä ja väestönsuojelussa. Palokuntatoiminta on myös opastusta, neuvontaa, koulutusta. Ja ennen kaikkea antoisaa yhdessäoloa. Se on haasteellista ja monipuolista toimintaa.

Jos olet kiinnostunut palokuntatoiminnasta voit tulla tutustumaan harjoituksiimme keskiviikkoisin alkaen kello 18:00. Voit toki tulla useampanakin keskiviikkona mutta liittyäksesi mukaan joukkoon sinun on oltava 16 vuotta täyttänyt. Osallistumalla aktiivisesti harjoituksiin kokemuksesi karttuu ja pääset osallistumaan sammutustyökurssille, jonka jälkeen saat pätevyyden osallistua hälytystehtäviin.

Palokunnassamme saat monipuolista koulutusta. Valittavanasi on mm. Pelastustyönkurssi, savusukelluskurssi, tieliikennepelastaminen, öljyvahinkojen torjuntaa, vaarillisia aineita käsittelevä kurssi jne. Parhaimmat meistä koulutetaan yksikön johtajiksi tai muihin päällystötehtäviin.