HÄLYTYSOSASTO

Vapaaehtoispalokuntia on Suomessa tällä hetkellä liki 1.000 kpl. Joukkoon kuuluu 571 sopimuspalokuntaa, 148 puolivakinaista palokuntaa ja 240 tehdas-, laitos- ja sotilaspalokuntaa. Koulutettuja sammutusmiehiä näissä palokunnissa on yhteensä 23 400. Vapaaehtoispalokunnat turvaavat suomalaisten arkea. Ne ovat keskeinen osa yhteiskuntamme pelastusjärjestelmää.

Vapaaehtoispalokunnat ovat mukana onnettomuuksien ehkäisyssä, sammutustöissä, pelastustehtävissä ja väestönsuojelussa. Palokuntatoiminta on myös opastusta, neuvontaa ja koulutusta, mutta ennen kaikkea antoisaa yhdessäoloa. Se on haasteellista ja monipuolista toimintaa.

Jos olet kiinnostunut palokuntatoiminnasta hälytysosastossa, voit tulla tutustumaan harjoituksiimme keskiviikkoisin alkaen kello 18:00. Tutustua voit useampanakin keskiviikkona mutta liittyäksesi mukaan joukkoon sinun on oltava 16 vuotta täyttänyt. Osallistumalla aktiivisesti harjoituksiin kokemuksesi karttuu ja pääset osallistumaan sammutustyökurssille, jonka jälkeen saat pätevyyden osallistua hälytystehtäviin.

Palokunnassamme saat monipuolista koulutusta. Monipuolisesta koulutuksesta kertoo mm. pelastustyönkurssi, savusukelluskurssi, tieliikennepelastamisen kurssi, öljyvahinkojen torjuntakurssi sekä vaarallisten aineiden kurssi.  Osa meistä koulutetaan yksikönjohtajiksi tai muihin päällystötehtäviin.

Jos kiinnostuit osallistumaan hälytysosaston toimintaan, niin ota yhteyttä hälytysosaston päällikköön. Tervetuloa mukaan palokunta toimintaan!